Holger Ø. Elvstedt er død, 82 år gammel

Gründer og opphavet til vårt firmanavn, døde 4. Februar 2019. Holger ble født i 1936 og hadde sine røtter i billakkeringsbransjen.

Hans far som også het Holger startet i 1930 det som den gang ble kalt Holger Elvstedt Vognlakkering på Skøyen/Bygdøy i Oslo. Holger Ø. ble nærmest født inn i faget og tråkket sine barnesko i sin fars verksted.

Holger Ø. valgte å følge i sin fars fotspor og tok Svennebrev i billakkeringsfaget hos Gustav Thrane Steen i Oslo. Han jobbet der i noen år før han valgte å begynne i A/S Sørensen & Balchen sin lakkavdeling tidlig på 60 tallet. Han ble der involvert i salg og jobbet med salg av deres lakkprodukter, den gang Lesonal, blant annet på Mørekysten.

I 1972 ble han kjent med at A/S Varmluft i Andebu, som produserte lakkeringskabiner søkte etter salgspersonell. Han søkte jobb, fikk denne, og valgte å flytte med familien til Vestfold. A/S Varmluft hadde stor suksess med salg av lakkeringskabiner og i tillegg etablerte de produksjon av sveiseavsugsprodukter. Deres suksess førte til at A/S Varmluft etter en tid ble oppkjøpt av Securus Industrier AS. Holger ønsket ikke å være med inn i et så stort konsern, og i forståelse med sine tidligere arbeidsgivere etablerte han i 1982 Holgers AS, der han solgte lakkeringskabiner på vegne av sin tidligere arbeidsgiver. Holgers AS har siden den gang utviklet seg til å omfavne flere forretningsområder og selskapet foretok under Holger Elvstedts ledelse oppkjøp av den virksomhet som var AS Varmluft i 2001 og sluttet på en måte ringen her.

Holger var aktiv i Holgers helt frem til 2003 og har siden vært aktiv i styret og levende opptatt av firmaets utvikling.

Vi lyser fred over Holgers minne.

 

8.2.2019