IRT UV SpotCure – herding med lysets hastighet!

Vi fikk se prototypen til IRT UV SpotCure på Automechanica i 2018 og forutså allerede da at dette ville bli stort. Dette er UV-lamper som herder UV-lakk og fillere på sekunder, snarere enn minutter. Det er, som vår daglige leder Asgeir Elvstedt sier med store bokstaver på Facebook i dag, “EN REVOLUSJONERENDE NYHET!”.

Lav kostnad for hver herdejobb

Ikke bare blir jobben gjort ekstremt raskt, men IRT SpotCure trenger også minimalt med vedlikehold. Lampen har både lavt energiforbruk og LED med lang levetid – over 20 000 timer. Lampen gjør jobben ved en lavere temperatur enn standard UV-pærer, noe som øker sikkerheten i lakkeringsverkstedet. Den har innebygde vifter som reduserer risikoen for overoppheting av både LED-pærer og andre komponenter inne i lampen. 

Markedets høyeste UV lysintensitet

Det viktigste vilkåret for å oppnå et raskt og fullstendig herderesultat med UV-lys, er å få nok intensitet fra UV-lampen til flaten som skal herdes. IRT UV SpotCure har den høyeste lysintensiteten sammenlignet med andre UV-lamper på markedet. Dette skjer i løpet av kortere tid og mer presist, slik at operatøren kan bevege lampen på samme måte som med en lakksprøyte - uten å risikere å ødelegge flaten. IRT UV SpotCure opererer i en trygg UV-A lysfrekvens, noe som beskytter operatørens helse. 

Hvorfor UV-A herding?

Ultrafiolett lys reagerer med spesielle kjemikalier i lakk for å gi herding av høy kvalitet som varer. Ved bruk av UV herdende produkter og IRT Spot Cure vil man oppnå slike resultater på betydelig kortere tid enn ved bruk av konvensjonelle primere. På denne måten sparer man mye tid og penger. En annen fordel med UV produkter er at de inneholder mindre mengder løsemiddel enn konvensjonelle primere, og er dermed mindre skadelig for miljøet. Hvis du driver et “grønt” lakkeringsverksted, er  UV herdende produkter noe du bør bruke. 

Vi avslutter like godt med mer av Asgeirs begeistring for IRT UV SpotCure:

“Tørketid UV fyller 10 SEKUNDER. Jeg har selv testet produktet med UV-fyller fra alle de store lakkleverandørene. Dette bare funker!”

 

 

7.3.2019
Nina Hagbartsen, Holgers AS.